Skip to content

Ticari gayrimenkullere 2022 ayarı! Ofisler değişiyor!

ticari-gayrimenkullere-2022-ayari-ofisler-degisiyor-2

Ticari gayrimenkullere 2022 ayarı! Ofisler değişiyor!

Kovid-19 salgınının 2’nci yıl dönümüne doğru gidilirken, en çok ticari emlak sektöründe belirsizliklerin yok olabileceğiyle ilgili görüşler gündeme geliyor. Peki ticari gayrimenkul sektörünü neler bekliyor? İşte 2022’de ticari emlak piyasasını yönlendirmesi beklenen 6 trend…

1. Sermaye ve erişilebilir krediler bu sene de büyümeye destek olacak

Emlak sektörüne hakim olanlar için pek çok sinyal, ticari gayrimenkulleri güçlü bir senenin beklediğini gösteriyor. Keredilerin ve talebin erişilebilir olmasıyla, Preqin ticari gayrimenkul fonlarının, Ekim’in ortalarında 152,2 milyar dolar yatırım aldığına dikkat çekildi. Bu yatırımların büyüme fırsatlarında değerlendirileceği belirtliyor. Ticari gayrimenkul yatırımlarnın, 2022 yılında salgından önceki seviyeleri aşabileceği açıklandı.

Ticari gayrimenkullere 2022 ayarı! Ofisler değişiyor!

2. İkincil pazarlar, önde gelen kentlerden fazla performans sergileyecek

En hızlı büyüme sergileyen pazarlar genelde, istihdam olanaklarının fazla olduğu ve bu sebeple talebin de çok olduğu kentler oluyor. Bu şartlara sahip olmayan pazarlarsa bu koşulların bulunmadığı şehirlerde görülüyor. Fakat son senelerde ilginin New York gibi büyük kentlerden daha küçük kentlere yöneldi. Bu sene de uzaktan çalışma uygulamalarının sürmesiyle, daha küçük kentlere veya banliyölere olan ilgi sürecek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on email
Email
Share on print
Print

Diğer Yazılar